Plezier bij Stichting Zorgeloos Kind op Zolder

Op zondag 9 juli was Stichting Zorgeloos Kind te gast bij het motorraceteam SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind op het Belgische circuit van Zolder. Op dit circuit werd de 2e ronde verreden in het IDM (Duits Motorracekampioenschap) onder prachtige weersomstandigheden. De aanwezigen ‘zieke’ kinderen genoten enorm van dit spektakel en we hebben ze een heerlijke ‘spannende’ en onbezorgde dag kunnen bezorgen.

Om half 11 werden alle gezinnen ontvangen in Hotel de Pits, welke pal ligt aan het Belgische circuit van Zolder. Vanaf daar is het al genieten van het prachtige uitzicht en gezamenlijk liepen we richting de VIP-box van het circuit waar we het weekend intrek hadden genomen. Uiteraard eerst even genieten van een bakje koffie, drinken en lekkers en iedereen werd van harte welkom geheten door mensen van SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind.

Ook werd er heerlijk gegeten voordat de 1e race van de dag op het programma stond. Iedereen ging mee naar het dak waar je een uitstekend overzicht had over een groot deel van het circuit. Met spanning keek iedereen naar de verrichtingen van Pepijn in zijn eerste race in de Superbikes. Een 11e plek was het resultaat waar de kinderen in ieder geval tevreden mee waren.

Na deze race gingen we met de groep een bezoek brengen aan de pitbox van SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind. Daar konden alle gezinsleden van hele dichtbij zien wat er allemaal moet gebeuren tijdens een motorraceweekend. Ook waren de coureurs en monteurs aanwezig om de vragen van de gezinnen te beantwoorden. Uiteraard mochten alle kinderen ook op de motor klimmen voor de fel begeerde foto. Na het bezoek in de pitbox, gingen we ook even een kijkje nemen naar de prachtige racetrailer. Van binnen en van buiten werd de trailer bewonderd en toen was het snel weer terug naar de VIP-box voor de 2e race van zowel Pepijn als de jonge Vasco (die was de zaterdag al 3e geworden tijdens zijn 1e race).

Vasco en Pepijn werden beide races weer nauwlettend in de gaten gehouden door de kinderen en Vasco werd deze race 4e . Pepijn deed het precies gelijk aan race 1 en werd als 11e afgevlagd. Een mooi raceweekend, zeker als je alles van zo dichtbij kan meemaken. De kinderen werden nog voorzien voor lekkers en drinken voor onderweg en zo vertrokken de gezinnen weer terug naar Nederland.

Het was voor Stichting Zorgeloos Kind weer een fantastisch weekend en daarvoor willen wij het motorraceteam van SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind heel hartelijk danken. De gezinnen hebben de accu weer wat opgeladen om zo de strijd tegen de ziekte weer aan te kunnen gaan. Het was een prachtig weekend met een lach en een traan. Ook dit weekend waren er kinderen aanwezig die de strijd die de ziekte niet gaan winnen. Natuurlijk is het fantastisch om deze kinderen te zien genieten deze dag, maar wat zouden we graag meer willen doen voor deze gezinnen.

Het was een topweekend!


Doneren

Doneeractie.nl

SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: info@swpn.nl