Ricardo Brink in 2018 met SWPN - Stichting Zorgeloos Kind in het IDM

Ricardo Brink zal in 2018 van start gaan in de Superbike-klasse van het IDM. De jonge coureur uit IJsselmuiden gaat van start op een Yamaha YZF-R1M in de kleuren van het Nederlandse Team SWPN/Stichting Zorgeloos Kind.

Team SWPN/Stichting Zorgeloos Kind heeft de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan de plannen voor 2018 en is verheugd haar plannen voor komend seizoen nu wereldkundig te kunnen maken.

Het in Dodewaard gevestigde wegraceteam zal ook in 2018 weer aan de start verschijnen in de IDM Superbike 1000 klasse van het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap. Als coureur heeft men het jonge talent Ricardo Brink weten te contracteren en kan men in 2018 wederom rekenen op ondersteuning van Yamaha Motor branche Nederland. Een succesformule, waar zowel SWPN als ook Yamaha wederom graag een vervolg aan geven.

De jonge talentvolle coureur uit IJsselmuiden, die het afgelopen seizoen zijn debuut maakte op een Superbike machine in de NK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup, zal op een snelle Yamaha YZF-R1M aan de start verschijnen in alle races meetellend voor het IDM.

Een overduidelijk tot op het bot gemotiveerde Brink, die onlangs zijn overeenkomst ondertekende op het kantoor bij Vice Versa Koel & Vries Logistiek - één van de sponsors van het team - is zeer verheugd met deze volgende en uitdagende stap in zijn carrière:

Ricardo Brink: "Ik ben enorm blij dat ik de kans krijg om samen met SWPN/Stichting Zorgeloos Kind de overstap naar het IDM te maken en uit mag komen in de IDM Superbike 1000 klasse. Na een goed seizoen in de NK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup was het voor mij belangrijk om door te gaan naar een hoger niveau om daar zoveel mogelijk te leren. Ik ben ervan overtuigd dat dit samen met de mensen rondom dit team helemaal goed komt. Het is een enorm professioneel team, dat de afgelopen jaren al veel goede prestaties heeft laten zien. Uiteraard ben ik zelf extreem gemotiveerd om er een prachtig seizoen van te maken en verder te komen in de motorsport. Ik denk dat ik samen met dit team een hele grote stap kan maken dit jaar."

Aart de Wit, teameigenaar SWPN/Stichting Zorgeloos Kind: “Als team zijn we supertrots en blij dat we met de komst van Ricardo opnieuw een jong Nederlands talent hebben weten te contracteren. Ricardo heeft afgelopen seizoen laten zien dat hij een snelle leerling is en al goed overweg kan met een snelle Superbike machine. We kijken uit naar een mooi seizoen zowel op de baan als ook met de gezinnen die we als Stichting Zorgeloos Kind weer een aantal onvergetelijke weekenden hopen te mogen gaan bezorgen. Momenteel zijn we druk met de laatste zaken te regelen voor een nieuwe coureur voor de IDM Supersport 600 klasse, hierover binnenkort meer.”

Naast de komst van Brink naar het team zal SWPN/Stichting Zorgeloos Kind in 2018 dus ook actief blijven in de Supersport 600 klasse van het IDM. Momenteel worden hiervoor de laatste details uitgewerkt en zodra alle handtekeningen gezet zijn zullen deze plannen binnenkort middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt worden.


Doneren

Doneeractie.nl

SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: info@swpn.nl