SZK te gast als VIP bij FC Twente

Ieder jaar gaan we met een groep gezinnen naar een thuiswedstrijd van FC Twente. Afgelopen zondag was het weer zover en waren we te gast bij de wedstrijd FC Twente – Sparta. Voor de gezinnen was het een heuse belevenis om alles van zo dicht bij te zien en mee te maken. De wedstrijd eindigde in een enigszins teleurstellende 1-1, maar wat hebben we kunnen genieten met deze groep gezinnen.

Al jaren regelt FC Twente voor ons alles om met ‘zieke’ gezinnen kennis te maken met deze mooie club uit Enschede. De gezinnen arriveerden een uur voor aanvang van de wedstrijd en uiteraard waren ook de parkeerplekken goed geregeld. De gezinsleden werden ontvangen in de VIP-box van Twente en voorzien van koffie, fris en wat lekkers. Om half 3 snel naar buiten want de 22 heren stonden klaar om de wedstrijd te beginnen. Wat is dat een belevenis om naast het fanatieke vak-P de wedstrijd te mogen kijken. Na 3 kwartier stond er nog steeds 0-0 op het scorebord, en even naar binnen voor wat drinken en warme hapjes. In de rust kwam ook de geblesseerde ‘Stephan Thesker’ even langs om met de kinderen op de foto te gaan en uiteraard om de FC Twente petjes te signeren. Stephan weet helaas ook wat het is om ziek te zijn. Bij hem is 2 jaar geleden een tumor weg gehaald en gelukkig is de behandeling goed gelukt en is hij daarna ijzersterk terug gekomen.

Nu snel naar buiten voor de 2e helft. Oeps daar gaat het mis en kwam FC Twente ‘tegen de verhouding in’ met 0-1 achter. Nu knokken om de gelijkmaker te maken en met nog 10 minuten te gaan kwam daar de verlossende 1-1. Nog 10 minuten alles geven om de 2-1 te maken en ook al kwam FC Twente daar nog heel dicht bij, bleef het 1-1 in Enschede.

De gezinnen waren een ervaring rijker en hebben genoten van deze middag. FC Twente heeft er zeker weer nieuwe fans bij gekregen en wij van Stichting Zorgeloos Kind zijn enorm trots op deze samenwerking. Wij willen FC Twente hartelijk danken voor de gastvrijheid en vooral ook Ap en Hedy Wijma voor hen ongelofelijke inzet iedere keer weer. Wij kijken al weer uit naar de volgende wedstrijd.