Blije kinderen op Zolder!

SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos kind was neergestreken op het Belgische circuit van Zolder voor de 3e ronde in het Duitse Kampioenschap (IDM). Op de zondag waren weer gezinnen te gast met een ernstig of langdurig ziek kind om te kunnen genieten van alles wat met het motorrace te maken heeft. Blije gezichten van deze ‘tere’ doelgroep geeft ons iedere keer weer de motivatie om nog meer te doen en door te gaan. Ook voor de coureurs is het een extra stimulans om een goed resultaat te behalen. Ook in Zolder was het weer heel bijzonder.

Op de zondag werden alle gezinnen opgevangen in Restaurant de Pits welke aan het circuit van Zolder gelegen is. Het was weer prachtig weer en rond half 11 liepen we met de gehele groep richting de VIP Box, waar het heerlijk vertoeven was. Uiteraard werden de gezinnen voorzien van koffie en drinken en lekkers en werd de gezinnen uitgelegd wat die dag de bedoeling was.

De eerste race was die van Ricardo Brink in de Superbikes. Hij mocht starten vanaf een mooie 4e plaats en ook zijn start was prachtig. Hij vocht mee in de kopgroep en de kinderen genoten van de spannende gevechten op de baan. Helaas moest Ricardo de 2 koplopers laten gaan, maar hij vocht nog steeds om de laatste podiumplaats. De laatste ronde ging Ricardo er voor zitten om de 3e plaats aan te vallen, maar helaas maakte een collega coureur een foutje, waardoor hij moest uitwijken. Hierdoor kwam Ricardo als 5e over de finish, maar de kinderen juichten of dat hij had gewonnen.

Nu weer terug naar de VIP-box, waar we met zijn alleen gingen eten en weer even op temperatuur komen in de koele ruimte. Na het eten gingen we met de groep naar de Pit-box, waar ze uiteraard ook de coureurs konden ontmoeten. Zowel Ricardo Brink als Wayne Tessels waren aanwezig om de vragen te beantwoorden en om met de kinderen op de foto te gaan. Er werd uiteraard uitgelegd hoe het racen allemaal werkt en wat belangrijk is, maar daarna zelf om de motor zitten is toch iedere keer weer een hoogtepunt. Ook nog even in de race-trailer kijken en dan weer snel naar boven waar het bijna tijd was voor de Supersport 600 en dus moest Wayne Tessels aan de start verschijnen.


Helaas was er in de race voorafgaande aan de Supersport 600 enorme oliesporen op de baan gekomen door een kapotte zijspan, dus alles liep enorm uit. Na drie kwartier werd besloten dat er helemaal niet meer geracet kon worden en dus kwamen Wayne en Ricardo beide niet meer in actie.

Ondanks deze domper hadden de gezinnen een prachtige dag beleefd en kijken wij ook met heel veel plezier terug op dit bijzondere weekend.

Speciale dank gaat naar Marina Meus van het Circuit van Zolder en naar de mensen van het parkeren. Zij helpen ieder jaar weer mee om deze gezinnen een topdag te bezorgen.

De liefste wens van Lieve

Naast bovenstaande bericht willen wij ook graag onderstaande indrukwekkende video met jullie delen. We zijn dankbaar dat wij met Onze Ballon hier aan mee hebben mogen werken:

https://www.facebook.com/MakeAWishNederland/videos/2107069222941813/


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]