Brink maakt sterke indruk tijdens thuisraces in Assen

Ricardo Brink heeft twee goede resultaten gescoord tijdens zijn thuisraces in Assen. De coureur van SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind stuurde zijn Yamaha R1M naar een achtste en zevende plaats. In de eerste manche kon Brink lang vechten voor het podium, wat een goede prestatie is tijdens zijn eerste seizoen in de IDM Superbike.

Ricardo Brink begon vrijdagmorgen 7 september aan zijn thuisweekend op het TT Circuit Assen. De eerste dag viel grotendeels in het water, maar Brink stond er met een zevende en achtste tijd zowel op een natte als droge baan goed bij tijdens de vrije trainingen. Tijdens de kwalificaties van zaterdag was de baan droog. De 20-jarige coureur was niet tevreden over zijn tijd in de eerste kwalificatie, maar in de tweede sessie ging hij veel beter rond. Brink wist bijna anderhalve seconde van zijn tijd af te halen en stond tijdens de sessie lang op een voorlopige zesde startplaats. Uiteindelijk eindigde de Yamaha-rijder als tiende, maar omdat de verschillen naar de rijders voor hem zeer klein waren kon hij met een goed gevoel beginnen aan de wedstrijden in Assen.

In eerste race reed Brink in de eerste ronde op een tiende plaats en wist al snel een goed tempo te vinden. Hierdoor kon de coureur uit IJsselmuiden aansluiting vinden bij de grote groep die vocht voor de derde plaats. Brink wist gedurende de race plaatsen te winnen en reed nog niet eerder in het IDM Superbike zo ver van voren. Halverwege de wedstrijd wist Brink zich op te werken naar een vijfde plaats. In de slotfase moest hij in de felle strijd weer een paar plaatsen inleveren, maar de achtste plaats was een evenaring van zijn beste resultaat van het seizoen.

Het was voorafgaand aan de tweede race een lastige keuze qua banden. Er werd gekozen voor de harde band en Brink wist opnieuw een goede race neer te zetten De groep voor de laatste podiumplaats viel deze keer wat meer uit elkaar. De Yamaha-rijder wist gedurende de race een aantal plaatsen te winnen en knokte in de slotfase met twee andere rijders voor de zesde plaats. Brink finishte als zevende, waardoor hij met zijn beste resultaat van het seizoen het thuisweekend in Assen wist af te sluiten.

Coureur Ricardo Brink:

‘We hebben een topweekend gehad! Over de eerste kwalificatie was ik niet tevreden. Mijn tempo moest verder omhoog in de tweede sessie en dat lukte. De eerste race was geweldig. Mijn start was niet zo goed, maar ik wist daarna ronde na ronde rijders te passeren. Ik reed na zes ronden in vijfde positie. Ik heb daar een tijdje gereden, maar later viel ik toch iets terug. De tweede race lag het tempo ook heel hoog en kon ik knokken voor de zesde plaats. Uiteindelijk als zevende gefinisht, mijn beste resultaat van het seizoen, dus ik ben dik tevreden!’
Eind deze maand (28 t/m 30 september) is de finaleronde van het IDM Superbike kampioenschap op de Hockenheimring.


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: info@swpn.nl