Corona legt ook Stichting Zorgeloos Kind ‘tijdelijk’ stil

Nog nooit in het 16-jarige bestaan van Stichting Zorgeloos Kind hebben we zolang niets kunnen doen met en voor de Stichting. Altijd zijn we druk met de organisatie van evenementen, bezoek aan gezinnen, contacten met de ziekenhuizen en ga zo maar door, maar het corana-virus heeft door al deze zaken een dikke streep gezet. Dat betekent niet dat we niet gemotiveerd zijn om snel de draad weer op te pakken, maar wij luisteren uiteraard nauwlettend naar de berichtgeving van het RIVM. Wanneer dit instituut weer groen licht geeft, dan zullen we weer alle zaken gaan oppakken.

Op 27 februari vertrokken we nog met veel gezinnen naar EuroDisney en op 1 maart zijn we allen weer veilig terug gekeerd van een zeer geslaagde reis naar Frankrijk. Een week later begon het virus in Europa ook flink om zich heen te slaan en nog geen 2 weken later was Europa bijna geheel op slot. Uiteraard zijn we erg blij en dankbaar dat de reis naar EuroDisney nog plaats heeft gevonden, maar vooraf hadden we niet gedacht dat dit agressieve virus de wereld zo in zijn greep zou houden.

Wij werken natuurlijk ook met een hele tere doelgroep en wij denken dan ook aan al die gezinnen die er ineens nog een vijand bij hebben. Het ziekenhuisbezoek wat normaal als ‘veilig’ kan worden beschouwd, wordt dan ineens gezien als een gevaarlijke onderneming. En kunnen de familieleden nog wel op bezoek bij hun kind als hij/zij is opgenomen in het ziekenhuis? Het zijn vooral voor deze gezinnen extra moeilijke tijden en onze gedachten gaan ook speciaal uit naar hen.


Verder is het spannend hoe het economisch zal gaan verlopen in Nederland en of bedrijven Stichting Zorgeloos Kind kunnen blijven steunen. Wij hebben ook in 2009 de crisis meegemaakt met de Stichting en dat was zeker geen makkelijke periode om alles door te laten gaan. We hopen uiteraard dat dit allemaal mee gaat vallen en dat we onze werkzaamheden kunnen voortzetten.

Er is nog veel onduidelijk en wij kunnen ‘net als iedereen’ niets meer dan wachten en ons strikt aan de regelgeving houden. Alleen op deze manier hebben we kans om dit virus snel onder controle te krijgen.

Wij wensen iedereen heel veel gezondheid toe en wij hopen dat we snel elkaar weer kunnen treffen bij een volgend evenement.


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]