Doorzetter Dano geeft nooit op!

Eind vorig jaar kregen wij van Stichting Zorgeloos Kind een verzoek om hulp te bieden aan de 11-jarige Dano. Jaren geleden was Dano op een verjaardagfeestje waar hij van een stoel is gevallen op zijn hoofd. Hij is toen thuisgebracht, maar de ouders hadden wel snel in de gaten dat dit helemaal niet goed was. Zo zijn de ouders in de molen terecht gekomen en kwamen ze er achter dat Dano ernstig hersenletsel had opgelopen. Dano heeft dus NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en daardoor is het moeilijk voor hem om te lezen. Het niet goed kunnen lezen frustreerde de intelligente Dano enorm. Nu was er een intensieve behandeling mogelijk voor Dano, maar dat was dusdanig kostbaar, dat dit niet te doen is voor een modaal gezin. Zo kwamen wij in beeld en hebben wij dit fijne en warme gezin geholpen om de behandeling mogelijk te maken. Het stukje hieronder is geschreven door de moeder van Dano, en dat zegt veel meer dan dat wij een stukje maken.


Moeder:

Dano heeft NAH, er is een behandeling mogelijk die hem kan helpen, door de NAH heeft Dano lees problemen en last van vermoeidheid en geregeld totale overprikkeling. MNRI dit is een reflex re-integratie therapie zou hem moeten kunnen helpen. Een half jaar hebben we gezocht naar donateurs, veel mensen hebben hun steentje bijgedragen, al met al kwamen we toch een behoorlijk bedrag te kort. Via via zijn we in contact gekomen met stichting Zorgeloos kind, na wat heen en weer gemail waarin we ons verhaal vertelde zijn Aart en Aart bij ons thuis langs gekomen en vertelde ze aan ons maar met name aan Dano dat hun het resterende bedrag via hun stichting zoude gaan doneren, voor Dano was dit moment alsof hij de jackpot had gewonnen zo blij!

Begin Maart gingen we dan naar Lisse, hier zou Dano een 6 dagen therapie volgen. Met enige opwinding en gezonde gespannenheid gingen we er heen. Daar aangekomen hebben we eerst ons ingecheckt in het hotel, in de avond kregen we een uitleg en kennismaking met alle therapeuten, het waren therapeuten van over de hele wereld met namen artsen en fysiotherapeuten.

De volgende ochtend startte te behandeling 6 uur per dag 6 uur achter elkaar met pauzes. Dano ging er vol voor hij had namelijk een missie! Hij wilde lezen!!Wat wij merkte na dag 1 is dat het leek alsof Dano al meer energie kreeg, hij was vrolijk ondanks de belasting. Maakte grapjes en bruiste, dit was iets wat wij niet kende van Dano. De eerste 2 dagen gingen top, dag drie zag je dat Dano weerstand kreeg, dit scheen normaal te zijn. Zijn brein maakte nieuwe verbindingen (zo legde ze uit) en op dag 3 is het een omkeer moment je hersenen maken dan nieuwe patronen. Nadat we dit hebben uitgelegd was Dano nog meer beraden om ervoor te gaan.

Bij de 3e dag werd Dano ook door de arts gezien die de therapie heeft ontwikkeld, deze kon precies vertellen waar het lichaam van Dano blokkeerde en wat er nodig was.


Dano heeft vol goede moed alles volbracht, wat ons opviel is dat hij woorden die hij tegenkwam begon te lezen, hij bruiste nog steeds, leek dingen minder star op te pakken en begon te zingen (iets wat Dano ook deed voor zijn ongeval), de hele dag zong hij en deed hij als er de mogelijkheid was een dansje bij.

De therapie was klaar, we gingen weer naar huis. De terug reis was vol tegenslagen iets wat Dano normaal totaal overprikkelt, hij kon het aan en zei: "ah mama, we komen toch wel thuis"

Eenmaal thuis merkte ik dat Dano zijn lijf zacht was geworden, deze stond altijd strak van de spanning, hij leek weer kind te worden, wilde met de lego spelen, ging weer buitenspelen, benoemde dingen die wel of niet fijn vond.
En.......HIJ LEEST!! in 3 weken tijd is heeft hij 1 jaar vooruitgang geboekt!

Hij zal thuis nog wel MNRI behandeling van 1x per week nodig hebben en wellicht nog een week behandeling om helemaal op niveau te komen. Dit ook om de nieuwe patronen vast te blijven houden en te zorgen dat ze niet vervagen.

Al met al was de behandeling van Dano een super succes! Ontzettend bedankt Stichting Zorgeloos kind, dat jullie onze Dano zo hebben geholpen


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]