Een VIP-box vol met blije kinderen

De 7e ronde in het IDM-kampioenschap stond dit weekend op het programma en wel op ons thuiscircuit van Assen. Alle 3 de rijders van SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind kwamen in actie en dat ook nog in 2 races per rijder. Weer veel ‘zieke’ gezinnen waren te gast bij ons, om vanuit de VIP-box van Stopaq de spannende races te kunnen volgen. De racedag op zondag werd een mooie dag, met mooi weer en een prachtig spektakel. De gezinnen beleefden allemaal een topdag en zijn echte fans geworden van onze 3 coureurs.

De gezinnen hoefden niet zo vroeg aanwezig te zijn en om half 11 was iedereen in de VIP-box. Hier konden ze genieten van een bakje koffie en werden ze welkom geheten door Stichting Zorgeloos Kind. Om 11 uur begon de warming-up voor de verschillende race-klassen en de gezinnen keken direct hun ogen uit. Wat rijden die coureurs hard en wat gaan ze snel door de bochten! Om 12 uur kwamen onze coureurs Ricardo brink, Wayne Tessels en Melvin van der Voort in de box om zich voor te stellen en vooral om zich te laten zien aan de gezinnen zodat ze weten welk gezicht, onder welke helm zit.

Door het drukke programma op de baan, werd er snel gegeten en konden Ricardo en Melvin zich opmaken voor hun eerste race. Ricardo pakte direct een mooie 3e plaats en Melvin kwam helaas ‘ onschuldig’ ten val. Na de race in Supersport 300 begonnen we aan de rondleiding voor de gezinnen en daarbij startte we in de Pit-box van SWPN / Official Stichting Zorgeloos Kind. Ze kregen uitleg van Frank Brouwer (Teammanager) en uiteraard mochten de kinderen op de motoren plaats nemen samen met de coureur voor een mooie foto. Na dit bezoek werd de trailer bekeken van de buiten en binnenkant om daarna een bezoek te brengen aan de winkel van Damen Leathers. Daar werd de kinderen verteld hoe pakken worden gemaakt en hoe belangrijk goede motorkleding is.

Nu weer snel naar de VIP-box voor de andere 3 races op deze drukke zondag. Wayne haalde een mooie 4e positie in de Supersport 600. Ricardo haalde nu een zesde plaats en Melvin reed een ijzersterke race om zo als 7e te finishen op 0, 7 seconde van de winnaar.

Onze coureurs hebben er weer veel fans bij gekregen en we hebben samen met de gezinnen echt een topweekend gehad. We kijken nu alweer uit naar het volgende evenement en danken alle sponsoren / partners voor hun hulp en betrokkenheid.