Geweldige seizoensopener voor SWPN met een overwinning en podiumplaatsen in Assen

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind is het seizoen 2020 uitstekend begonnen. Tijdens de IDM seizoensopener op het TT Circuit Assen wist Melvin van der Voort een eerste en derde plaats te scoren. Sander Kroeze finishte tweemaal als tweede, waardoor beide SWPN rijders als kampioenschapsleider het weekend wisten af te sluiten. Ricardo Brink scoorde een tiende en elfde plaats in de sterke IDM Superbike klasse.

Het IDM seizoen ging in het weekend van 14 t/m 16 augustus van start van op het TT Circuit Assen. De IDM Superbike klasse heeft een enorme kwaliteitsimpuls gekregen. Ricardo Brink wist zich gedurende trainingen constant te verbeteren en hij sloot de tweede kwalificatie af met persoonlijk record door een 1’39.8 te noteren. Een tijd die goed was voor een dertiende positie op de grid. In de eerste race had Brink niet het tempo waarop hij gehoopt had, wel wist hij zich naar een top-tien klassering te knokken. De tweede race begon heel ongelukkig voor Brink toen hij en Mackels elkaar raakten bij het uitgaan van de pitstraat. Op de grid werd de motor nog weer zo goed mogelijk gerepareerd. De setupaanpassingen voor de tweede race bleken wel goed uit te pakken, want de 22-jarige coureur had een duidelijk beter gevoel met zijn Yamaha R1 en finishte als elfde.

Sander Kroeze is de nieuwe coureur van SWPN in de IDM Supersport 600 categorie. De 18-jarige coureur plaatste zich als vierde voor de wedstrijden. Kroeze reed een strakke eerste race. De Yamaha R6 coureur was constant in gevecht met regerend kampioen Max Enderlein voor de tweede positie. Kroeze wist hem tot aan de finishlijn achter zich te houden, waardoor hij als tweede naar podium mocht in de openingsrace van het seizoen. In de tweede race wist Kroeze zich na een mindere start naar de kopgroep te rijden. De Yamaha R6 coureur ging als vierde van het leidende kwartet de laatste ronde in, maar door een strakke inhaalactie in de GT-bocht wist hij twee rijders in één keer te passeren. Hierdoor finishte Kroeze opnieuw als tweede, waardoor hij tevens de leiding in het kampioenschap in handen heeft.

Melvin van der Voort liet zien deze winter een enorme stap voorwaarts gemaakt te hebben. De coureur uit Ede pakte in de kwalificatie zijn eerste pole position in de IDM Supersport 300 klasse. Maar dat was nog niet alles. Van der Voort wist in de eerste races weg te rijden uit de kopgroep en kwam na een ijzersterke race met een voorsprong van acht seconden als eerste over de finish. De 15-jarige coureur werd daarmee de jongste winnaar in een IDM Supersport 300 wedstrijd. Ook in de tweede race liet Van der Voort een zeer sterke indruk achter. Deze keer bleef er een kopgroep bij elkaar tot aan de finishlijn. Van der Voort eindigde als derde, slechts op 0.061 seconde van de winnaar. Met deze tweede podiumplaats gaat de SWPN-coureur aan de leiding in het kampioenschap.

Ricardo Brink: “We hebben het hele weekend stappen gemaakt en we hebben keihard gewerkt. Met een tiende en elfde plaats hebben we belangrijke punten gescoord in dit sterke kampioenschap, maar ik ben niet tevreden met het resultaat. Ik wil mijn excuses aanbieden naar Bastien Mackels voor het incident in de pitstraat, daar baal ik enorm van. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet. Op de Sachsenring gaan we proberen de volgende stap voorwaarts te maken!”

Sander Kroeze: “Met twee tweede plaatsen en de eerste plaats in het kampioenschap mogen we heel tevreden zijn over het weekend in Assen. Het gevoel met de motor was nog niet perfect, maar daar gaan we in de komende races verder aan werken. In de eerste race lukte het om constant te blijven en in de tweede race wist ik in de laatste GT-bocht nog twee rijders te passeren. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk”

Melvin van der Voort: “Het was een geweldig weekend! De pole was al heel erg mooi, maar de eerste race liep super. Ik kon wegrijden bij de rest en mijn tempo goed constant houden. Een geweldig gevoel om de race te winnen! In de tweede race bleef de kopgroep bij elkaar en was het een flinke strijd. Het werd een fotofinish tussen de eerste vier en ik werd derde. Twee podiumplaatsen terwijl ik voor dit weekend nog geen podium had gescoord. Ik wil het team bedanken; ze hebben het super gedaan!”

De volgende ronde van het IDM kampioenschap is 7-8 september op de Sachsenring. Dit evenement wordt niet in een weekend, maar op een maandag en dinsdag verreden.