Gezinnen kijken ogen uit op WSBK Assen

Maar 1x per jaar strijkt het gehele World Superbike veld neer op TT-circuit van Assen. SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind reed met zijn coureur ‘ Wayne Tessels’ mee in de Supersport klasse en Stichting Zorgeloos Kind was te gast met gezinnen om deze topper aan het werk te zien. In mooie VIP-box van Stopaq werden de verrichtingen van Wayne nauwlettend gevolgd en werd er genoten van het spektakel op de baan.

Helaas is er in het World Superbike kampioenschap geen FIM Stock 1000 klasse meer actief en dus kon Ricardo Brink dit weekend niet meedoen op zijn Yamaha R1. Wel was het de eerste wedstrijd van Wayne Tessels voor SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind op de Yamaha R6. Deze motor is natuurlijk heel snel, maar is gewoon standaard voor het Duitse Kampioenschap in tegenstelling tot alle andere deelnemende 600cc motoren. Een moeilijke opgave dus, maar wel met heel veel fans in de VIP-box.

Al vroeg waren de gezinnen gearriveerd op het circuit waar ze met busjes naar de VIP-Box van Stopaq werden gebracht. De warm-up van het geweld ging precies beginnen en al direct werd er met grote ogen gekeken naar de enorme snelheden waarmee deze coureurs over de baan gaan.


Na de warm-up even een kort ‘ welkomstwoordje’ om zo de 1e race in de Superbike klasse te gaan volgen. Van heel dicht bij werd deze race bekeken en uiteraard na de wedstrijd werd er druk gezwaaid naar de coureurs. Na deze race kwamen SWPN / SZK coureurs ‘ Wayne Tessels en Ricardo Brink’ naar de VIP-box, waar ze de gezinnen gingen vertellen hoe het is om te racen en wat de doelstellingen zijn voor het jaar. Na het interview ging Wayne zich opmaken voor de wedstrijd en de gezinnen werden getrakteerd op een heerlijke maaltijd.

Na het eten stond Wayne al aan de start en hij moest vertrekken vanaf positie 19 op de startgrid. Wayne had een prima start en kon goed meekomen in een groepje van 6 rijders. Alle zeilen bijzetten om de ‘snellere’ motoren in de bochten weer bij te halen. Dat lukte prima en al snel had Wayne een uitstekende 16e plaats te pakken. Nu nog 1 plekje voor een belangrijk punt, maar de andere motoren waren niet meer bij te halen waardoor Wayne op een mooie 16e plek is geëindigd en een goede wedstrijd had gereden. Tevreden zwaaide de kinderen naar Wayne, en uiteraard kregen de kids een dankbare reactie terug.

Na de race even kijken in de trailer met in de tent de werkplaats. De gezinnen keken hun ogen uit naar de professionaliteit van het team en Wayne kwam nog even vertellen wat hij van de race heeft gevonden. En uiteraard mochten de kinderen om beurten even op de ‘echte’ racemotor plaatsnemen voor een mooie foto.


Nu weer snel naar de VIP-box voor de 2e Superbikerace en deze was nog spannender dan de 1e race. Mooie gevechten op de baan van zo dichtbij bekijken, blijft toch echt wel een droom voor veel kinderen. Na deze race was de energie bij de gezinnen wel weg en werden ze weer teruggebracht naar de auto om zo weer huiswaarts te keren.

Wij kijken terug op een prachtig weekend met heel veel lachende en trotse gezichten en we gaan ons klaarmaken voor de volgende races, waar we weer veel gezinnen willen blij gaan maken.

Wij danken alle partners die dit mogelijk hebben gemaakt en speciale dank gaat uit naar Stopaq voor het gebruik mogen maken van hun prachtige VIP-Box en naar Albron, de cateraar op Assen, die ons ieder evenement aldaar, fantastisch helpt.


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]