Prachtig podium voor SWPN bij openingsronde IDM op Lausitzring

Ricardo Brink is het seizoen 2019 erg sterk begonnen. De coureur van SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind reed naar een vierde plaats in de eerste race en scoorde zijn eerste IDM Superbike podium in de tweede manche op de Lausitzring. Wayne Tessels finishte tweemaal als negende in de IDM Supersport 600 klasse. Melvin van der Voort boekte veel progressie in zijn eerste raceweekend voor het SWPN Junior Team.

Na goede wintertests kon het door Yamaha Motor Europe, branche Nederland ondersteunde SWPN team met vertrouwen beginnen aan het IDM seizoen 2019. Ricardo Brink reed sterk in de trainingen en kwalificeerde zich als zevende voor de wedstrijden. Ook in de races liet Brink zien dat hij een stap gemaakt heeft ten opzichte van vorig jaar. De 21-jarige coureur wist in de eerste race zich op te werken naar een knappe vierde plaats en dat was een verbetering van zijn beste resultaat in het IDM.

Door het nieuwe reglement mocht Brink met zijn vierde plaats vanaf pole position vertrekken in de tweede race. Brink wist optimaal gebruik te maken van deze nieuwe situatie en pakte kopstart. De coureur uit Ijsselmuiden reed een geweldige race. Na vijf ronden aan de leiding te hebben gereden kwam Brink uiteindelijk als derde over de finish en scoorde hij een prachtig IDM Superbike podium met de Yamaha R1 van SWPN.

Wayne Tessels mocht vanaf de zesde startpositie zijn eerste IDM Supersport 600 wedstrijden aanvangen. In de kwalificaties zat Tessels niet ver van de top-drie af, maar het lukte hem niet om voor deze posities te strijden in de races. In de eerste wedstrijd verloor Tessels meerdere plaatsen vanwege een crash voor zijn neus en in de tweede race miste hij een paar tienden per ronde om mee te komen met de groep die vocht voor het podium. Tessels was dan na afloop ook niet tevreden met zijn twee negende plaatsen.

Melvin van der Voort liet een positieve indruk achter en verraste menigeen bij zijn eerste optreden in de IDM Supersport 300 klasse. De 13-jarige coureur wist zich in iedere sessie te verbeteren en zich als twaalfde te kwalificeren voor de wedstrijden. Van der Voort deed het ook boven verwachting in de eerste race. In deze wedstrijd wist de Yamaha R3 coureur het gevecht in zijn groep voor de tiende plaats te winnen. In de tweede race reed Van der Voort lang op een twaalfde plaats en finishte hij als vijftiende. Al met al een goed eerste raceweekend voor de coureur van het SWPN Junior Team.

Ricardo Brink:

‘Dit had ik totaal niet verwacht! Tijdens de vrije trainingen hadden nog wat problemen, maar vanaf de kwalificaties liep het super. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk. De eerste wedstrijd had ik een heel mooi gevecht met Polita en Finsterbusch. De vierde plaats was al geweldig, maar de tweede race was nog mooier. Ik heb vanaf pole de hele race vol gepusht. Dit podium is geweldig!’

Wayne Tessels:

‘Vrijdag begonnen we best goed. Ondanks dat het een nieuwe baan voor mij was op de Supersport hadden we vrij snel een goed tempo te pakken. We hebben hard gewerkt en we wisten ook steeds stapjes te maken in de kwalificaties. In de eerste race zat ik opgesloten in de eerste bocht en daarna was er een crash voor mij, waardoor nog eens vier plaatsen verloor. Daarna ben ik aan het overpushen geweest. In de tweede race kon ik wel een constant tempo rijden, maar waren we een paar tienden per ronde te langzaam. Uiteraard ben ik niet tevreden, want ik kon dit weekend niet strijden voor de posities waar we willen staan.’

Melvin van der Voort:

‘Het was een goed eerste weekend in het IDM. De Lausitzring was nieuw voor mij en in iedere sessie wist ik progressie te boeken. Ik ben blij met mijn tiende plaats in de eerste race, alleen ben ik minder tevreden over het einde van mijn tweede race. De samenwerking met het team ging erg goed en ik heb nu al zin om te racen op Oschersleben!’

De tweede ronde van het IDM kampioenschap is van 6 t/m 9 juni op de Motorsport Arena in Oschersleben.