Stichting Zorgeloos Kind blikt terug op het jaar 2018

Het jaar 2018 zit er alweer bijna op en wij van Stichting Zorgeloos Kind kunnen trots terugkijken op dit jaar. We hebben heel veel gezinnen kunnen helpen in de breedste zin van het woord en we hebben heel veel lachende gezichten gezien, waar we weer veel energie uit hebben gehaald. Helaas hoort bij ernstig ziek zijn soms ook het onvermijdelijke en dat is dat een kind het gevecht tegen de ziekte niet wint en komt te overlijden. Ook deze dieptepunten hebben we in 2018 meegemaakt. Je wilt het niet, je hoopt het niet en dan gebeurd het toch en wij als Stichting kunnen daar helemaal niets tegen doen.

We beginnen dan ook maar met de dieptepunten van afgelopen jaar en dat zijn de kinderen die zijn overleden en waar we als Stichting Zorgeloos Kind een mooie band mee hadden opgebouwd.

Youri van Lieshout †overleden op 1 maart 2018


Youri heeft maar kort kunnen genieten van zijn prachtige vijver. In Januari zijn we begonnen met de aanleg van deze grote vijver en het is een prachtige vijver geworden. Youri was enorm trots en bleef tot het laatst strijdlustig. Youri is maar 17 jaar geworden en was een bijzonder mens om te mogen leren kennen. Ook zijn familie is heel bijzonder en de vijver is nu helemaal gereed en pronkt in de tuin van de familie. Die vijver is en blijft van Youri en wij zijn trots om hieraan te hebben mogen meewerken.


Sander Tempel †overleden op 24 april 2018


Levenslustig en dapper zijn de kernwoorden die Sander goed omschrijven. Sander is maar 11 jaar geworden en was enorm fan van Max Verstappen. In 2017 mocht hij zijn grote idool ontmoeten en dat was een voor hem en zijn ouders fantastisch. Dit jaar mocht hij een ontwerp maken voor op een echte formule 1 helm die we aan Max gingen geven. Het ontwerp is nog net afgemaakt voor zijn overlijden, maar helaas heeft hij de helm niet zelf kunnen overhandigen in Mei van dit jaar. De overhandiging van deze speciale helm is gedaan door zijn ouders en de ouders van de in 2017 overleden Duncan Knoester, die ook groot fan was van Max. De altijd nuchtere Max was ontdaan van dit cadeau en zei dat deze in zijn huis zou komen te staan. Het bewijs heeft Max inmiddels geleverd door een foto te sturen van deze helm, die een ereplaats heeft gekregen in zijn huis.


Robin Stuive †overleden op 6 november 2018


De dappere Robin. Nooit zeuren, nooit klagen en maar doorgaan. Ontzettend veel operaties en behandelingen gehad, maar altijd positief. Wat kunnen wij een voorbeeld nemen aan deze Kanjer, die maar 15 jaar is geworden. Hij kon enorm genieten van de motorraces van SWPN / Stichting Zorgeloos Kind en natuurlijk van die mooie pitspoezen. In 2015 hebben we Robin kunnen helpen met een speciale behandeling in Duitsland en Robin kon daarna echt weer een stuk rechter op lopen, maar helaas konden we je niet helpen om deze strijd te winnen.


Drie sterfgevallen van jonge kinderen en dat went helemaal nooit. Wel trots dat we deze kinderen hebben mogen kennen en dat we nog steeds het contact onderhouden met de ouders. Het zal voor hen nooit meer hetzelfde zijn, maar ik hoop dat ze een hele kleine troost kunnen halen uit de mooie herinneringen met hun Kanjer.

Uiteraard hebben we met Stichting Zorgeloos Kind ook hele leuke dingen kunnen doen. We noemden al de vijveraanleg in Lierop, maar ook de verbouwing van de kinderkamer van Keano in Hengelo (OV).

We zijn met een hele grote groep gezinnen 4 dagen naar EuroDisney geweest in Maart en in December weer met een grote groep gezinnen een weekend naar de Efteling. Reizen waar de woorden ‘Samen sta je sterk’ heel duidelijk naar voren komen. Het enige wat wij willen tijdens deze reis is om deze gezinnen te ontzorgen en dat ze even met het gezin kunnen genieten van leuke dingen.


Uiteraard zijn er heel veel gezinnen te gast geweest bij 1 van de motorraces van SWPN/ Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind. Races van dichtbij meemaken en vanuit een VIP-box kijken is natuurlijk heel bijzonder. Het blijven prachtige weekenden ook voor ons, om deel vanuit te maken.


En dan natuurlijk weer de 2 daagse ontmoeting met Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De helden van vele kinderen waar ze vragen aan hen mochten stellen en mee op de foto. Helaas kunnen we niet alle aanvragen om Max te ontmoeten waar maken, want dan zou we iedere week dit moeten doen, maar uiteraard hopen we ook in de toekomst nog veel kinderen blij te kunnen maken met een foto en een echte handtekening van deze Formule -1 held.

We zijn ook weer bij een wedstrijd van FC Twente geweest om daar weer verwend te worden in de VIP-box. Vanaf de mooiste plek op de tribune een wedstrijd bekijken in een vol stadion blijft altijd weer prachtig.

Daarnaast hebben we ook individuele hulp kunnen bieden aan meerdere gezinnen. Soms zijn deze gezinnen in de financiële problemen gekomen door de ziekte van hun kind of soms hebben ze even een luisterend oor nodig. Wij proberen te helpen binnen de mogelijkheden die we hebben. Juist nu er weer van allerlei artikelen verschijnen over wat en hoeveel directeuren verdienen bij verschillende goede doelen instellingen. Zonder daar maar een mening over te hebben kunnen wij van Stichting Zorgeloos Kind u trots melden dat wij dit nog steeds 100% vrijwillig doen en met heel veel passie en plezier.

Wij danken alle sponsoren en donateurs voor hun vertrouwen en steun en verder kunnen wij u ook melden dat we in 2019 er weer vol tegen aan gaan om mooie en bijzondere evenementen te organiseren en om zoveel mogelijk gezinnen te gaan helpen.

Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2019!

Stephan, Grote Aart, kleine Aart


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: info@swpn.nl