Stichting Zorgeloos Kind helpt met realiseren van snoezelkamer

Wat een mooi affiche: Een jong gezin, papa, mama, 3 kinderen en hoogzwanger van een 4e kind. Voor de familie Louwes uit Nieuw Weerdinge werd alles anders in maart 2019. Jason, toen net 2 jaar oud, bleek ongeneeslijk ziek. Diagnose was: ziekte van Leigh, wat een zeldzame en ernstige stofwisselingsziekte is. Door deze ziekte worden de hersenstellen steeds meer beschadigd en kan hij steeds minder functioneren met als gevolg: vroegtijdig overlijden.
 
Na de geboorte van het 4e kind heeft de familie Louwes alle kinderen laten testen op deze zeer agressieve zeikte. Op 18 september 2019 kregen ze daarvan de uitslag, en daaruit bleek ook de jongste dochter (toen 4 maanden oud) ook deze zeldzame ziekte te hebben.
 
Via een kennis van de familie Louwes kwamen wij van Stichting Zorgeloos Kind in contact met dit gezin. Allereerst was het de bedoeling dat het gezin mee zou gaan naar Euro Disney afgelopen maart 2020, maar helaas liet de gezondheid van de kinderen dit niet toe.
 
Later dit jaar was het plan van de familie Louwes om een snoezelkamer te maken aan huis voor de kinderen. Een snoezelkamer is een kamer waarin je kunt ontspannen. Overal staan veel spullen die je kan voelen, er zijn zeepbellen en kleuren , je ruikt geuren en hoort geluiden. Je gaat liggen op een waterbed en door alles om je heen kan je heerlijk wegdromen en rustig worden. Echt ideaal voor het gezin.


Na de offerte was wel duidelijk dat dit een hele dure investering was en na een fundraisingactie kwamen ze nog steeds een aanzienlijk bedrag te kort. Wij van Stichting Zorgeloos Kind zijn dankbaar om ervoor te kunnen zorgen dat alles aangeschaft kan worden en dat de snoezelkamer gerealiseerd kan worden.
 
Familie Louwes: Omdat Jason redelijk snel achteruit gaat hebben wij besloten dat het leuk zou zijn om een eigen snoezelruimte bij huis te hebben! Wat als hij alleen nog maar liggend door het leven kan? Dan zou het toch super fijn zijn dat hij in zo'n ruimte toch nog kan genieten en ontspannen met zijn Papa, Mama of grote zussen! We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn hiervoor een doneeractie gestart om zo te proberen het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Hiermee hebben wij al een aanzienlijk bedrag opgehaald maar we kwamen nog wel wat tekort. We werden benaderd door stichting zorgeloos kind en zij gaan het restbedrag bijleggen waardoor wij nu de snoezelkamer kunnen gaan realiseren!!! Enorm blij en dankbaar dat zij ons gaan helpen met het resterende bedrag. :
 
Wij wensen de familie Louwes heel veel sterkte toe de komende tijd en wij hebben veel bewondering voor dit gezin. Blijven vechten voor alles wetende dat 2 van je 4 kinderen geen 10 jaar oud zullen worden. Hoe oneerlijk kan het soms zijn?


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]