SWPN en Tessels tanken vertrouwen met sterke WK Supersport race in Assen

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft een goed weekend achter de rug tijdens het WorldSBK evenement in Assen. Wayne Tessels wist met een wildcard in de WK Supersport klasse een zestiende plaats te scoren. Een knappe prestatie, omdat Tessels op de rechte stukken qua topsnelheid flink tekort kwam met zijn stock-motor tegen de snelle WK-motoren. Het Yamaha-team tankte met deze race vertrouwen voor het aankomende IDM-seizoen.

Het WorldSBK evenement is Assen was de vuurdoop voor de samenwerking tussen SWPN en coureur Wayne Tessels. De coureur uit Lopik ging van start met een wildcard in de World Supersport klasse. Tessels reed echter wel met de Yamaha R6 onder het IDM-reglement, omdat het evenement werd gezien als een ideale voorbereiding op het aankomende IDM Supersport seizoen.

Tijdens de trainingen bleek echter wel dat het verschil in vermogen ten opzichte van de WK-motoren aanzienlijk was op de rechte stukken. Ondanks dat startte Tessels het weekend goed met een veertiende tijd in de eerste sessie, waarbij hij tevens de snelste Nederlander was. Vervolgens wist Tessels met het SWPN-team de afstelling van de motor richting de kwalificatie te verbeteren. Helaas kwam, mede door de lastige en wisselende weersomstandigheden, de snelle ronde er in de Superpole niet uit en moest Tessels vanaf de twintigste positie van start.

De wedstrijd verliep zeer positief voor Tessels. Ondanks dat de SWPN-coureur 18 km/h tekort kwam op de rechte stukken met zijn stock-motor, kon hij zich mengen in het gevecht voor de WK-punten. Tessels wist daarnaast een 1’39 op de klokken te brengen, wat zeer goed is met deze motor en in deze omstandigheden. Uiteindelijk finishte Tessels net buiten de punten in zestiende positie, maar zowel de coureur als het team waren tevreden met deze wedstrijd. In de komende periode heeft SWPN nog een aantal tests met Tessels, Ricardo Brink en Melvin van der Voort, voordat half mei het IDM-seizoen van start gaat op de Lausitzring.

Wayne Tessels:

“Het was een goede eerste race met SWPN. We konden met onze stock-motor meevechten voor WK-punten. Op de rechte stukken verloren we veel, maar dat kon ik lang in de bochten weer goedmaken. We hebben een goed weekend gehad samen met het team en veel stappen gemaakt richting het IDM-seizoen.”

Teammanager Frank Brouwer:

“We hebben goede stappen gemaakt en we zijn erg tevreden over hoe het weekend is verlopen. Wayne heeft een hele goede race gereden en een 1’39 met een stock-motor op Assen rijden is niet voor velen weggelegd. Deze race geeft veel vertrouwen voor het IDM-seizoen. We zullen echter moeten blijven verbeteren want de competitie belooft dit jaar sterk te zijn.”


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: info@swpn.nl