SWPN en van der Voort niet samen verder in 2024

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind en Melvin van der Voort zullen in 2024 niet samen op jacht gaan naar de IDM-titel. Van der Voort besloot om niet in te gaan op het aanbod van SWPN om de samenwerking te verlengen. Hiermee komt er na 5 jaar een einde aan de succesvolle samenwerking.

In 2019 sloegen SWPN en Melvin van der Voort de handen in elkaar voor een eerste start in de IDM Supersport 300 klasse. De toen 13-jarige Melvin begon aan dit avontuur vanuit de Yamaha R125 Cup. Zonder enige ervaring op de ‘grote’ circuits en motoren werd er een begin gemaakt aan de progressieve carrière van het inmiddels 18-jarige talent uit Ede. Na twee jaar op een Yamaha R3 in de Supersport 300 klasse actief te zijn geweest, inclusief meerdere podiumplaatsen en overwinningen behaald te hebben, werd er een vervolgstap gezet naar een hoger niveau. Vanaf 2020 verdedigde Van der Voort de kleuren van SWPN op een Yamaha YZF-R6 in de IDM Supersport 600 categorie. Ook hier bleek de samenwerking zijn vruchten af te werpen. Afgelopen jaar debuteerde Melvin met een wildcard in de World Supersport klasse in Jerez, waar hij direct zijn eerste WK-punten mee naar huis wist te nemen. Met een tal van IDM-zeges en inmiddels de IDM Supersport600-titel op zak kan Van der Voort inmiddels beschouwd worden als een veelbelovend Nederlands talent in de motorsport.

SWPN had voor 2024 het laatste deel van het traject voor ogen. Het plan was om opnieuw op jacht te gaan naar de IDM-titel en daarnaast deel te nemen aan meerdere races in het World Supersport kampioenschap. Daarnaast zou SWPN de jonge coureur ondersteunen in zijn zoektocht en de overgang naar een vaste start in het World Supersport kampioenschap in 2025. Van der Voort heeft echter afgezien van een verlenging van de overeenkomst en besloten om aankomend motorsport-jaar elders zijn carrière voort te zetten.

Met dit besluit komt er een einde aan een succesvolle samenwerking van vijf jaar tussen rijder en team. Tevens een samenwerking die een mooi resultaat toont van het Yamaha ‘bLU cRU’ programma waarbij jonge rijders binnen de Yamaha familie de kans wordt gegeven zich verder te ontwikkelen.

Teammanager Frank Brouwer: “Het verhaal van Melvin is voor ons als team, maar ook voor mij persoonlijk een speciale. Hij kwam als 13-jarige jongen bij ons in het team waardoor wij aan de grondslag liggen van zijn motorsport carrière. De afgelopen jaren hebben wij er met elkaar alles aan gedaan om Melvin te ontwikkelen als rijder en hem te ondersteunen bij alles wat nodig. Het is geweldig om de progressie hierbij mee te mogen maken en hem te zien groeien in zijn carrière. Als team zijn wij trots op de resultaten die met elkaar behaald zijn en tevens over het voorbeeld wat Melvin is voor andere jonge Yamaha rijders, dankzij het bLU cRU talentontwikkelingsprogramma. Als team willen wij Melvin bedanken voor zijn inzet, resultaten en voor de onvergetelijke momenten samen en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière. Tevens wil ik alle teamleden, Yamaha Motor branch Benelux en alle sponsors bedanken voor hun geloof en support in dit project, waarbij iedereen het beste uit zichzelf en uit elkaar wist te halen.”

Wie Van der Voort zal opvolgen bij SWPN is op dit moment nog niet bekend. Het team zal zich aankomende tijd richten op een juiste invulling hiervan. Zodra de teaminvulling volledig is zal het team dit op een geschikt moment wereldkundig maken.


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]