SWPN en Yamaha Motor presenteren Brink, Kroeze en Van der Voort voor het IDM seizoen 2020

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kan in samenwerking met Yamaha Motor Europe branche Nederland een sterke rijders line-up presenteren voor het seizoen 2020. Ricardo Brink en Melvin van der Voort gaan net als afgelopen seizoen uitkomen in respectievelijk de IDM Superbike en IDM Supersport 300 categorie. Sander Kroeze is nieuw in het team en zal gaan rijden op een Yamaha R6 in de IDM Supersport 600 klasse.

Tijdens de Motorbeurs Utrecht werd op de stand van Yamaha de motoren en rijders van SWPN gepresenteerd voor het seizoen 2020. Net als in voorgaande jaren zal het Nederlandse team in samenwerking met Yamaha Motor Europe branche Nederland actief zijn in het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Ricardo Brink gaat beginnen aan zijn derde seizoen voor SWPN in de IDM Superbike. De 22-jarige coureur maakte in de afgelopen jaren flinke stappen voorwaarts en dat leverde hem in 2019 meerdere podiumplaatsen op. Het startveld in de IDM Superbike is op papier ijzersterk, maar het doel is om de prestaties van vorig jaar op de Yamaha R1M te verbeteren.

Met Kroeze heeft SWPN een sterke rijder voor de IDM Supersport 600 klasse aangetrokken. Kroeze is slechts achttien jaar, maar heeft al veel ervaring in onder andere de Red Bull MotoGP Rookies Cup, het Italiaans kampioenschap en het IDM. Vorig jaar wist Kroeze twee IDM Supersport 600 races te winnen. In 2020 wil SWPN met Kroeze ook mee gaan doen om de prijzen in het IDM en het plan is daarnaast om met wildcards deel te gaan nemen aan een aantal WK Supersport wedstrijden.

Van der Voort liet in 2019 een sterke indruk achter als jongste rijder in het IDM Supersport 300 veld. Het was voor de 14-jarige coureur tevens zijn eerste jaar op de grote circuits. Gedurende het seizoen wist Van der Voort met de Yamaha R3 de aansluiting te vinden met de kopgroep. SWPN wil met de jonge rijder deze ingeslagen koers doortrekken in het competitieve kampioenschap. In maart gaat SWPN testen in Spanje om zich met Brink, Kroeze en Van der Voort voor te bereiden op het seizoen 2020.

Ricardo Brink:

“Ik ben heel erg blij om in 2020 opnieuw met SWPN van start te gaan in het Duitse IDM. De afgelopen twee jaar hebben we samen enorme stappen vooruit gezet en ik ben ervan overtuigd dat er nog meer in zit. Het IDM Superbike startveld ziet er komend seizoen sterker uit dan ooit. Dit motiveert mij natuurlijk enorm om nog meer uit mijzelf te halen. Ook heeft de Yamaha R1M een aantal updates gehad, waar ik erg benieuwd naar ben. Wat mij betreft mag het seizoen snel gaan beginnen!”

Sander Kroeze:

“Ik kijk enorm uit om komend seizoen op de Yamaha R6 van SWPN te gaan racen in de IDM Supersport 600. SWPN is een sterk en professioneel Nederlands team, dat de spullen goed voor elkaar heeft. Na een aantal goede gesprekken hadden we onze keuze dan ook snel gemaakt. Wat voor mij echt de doorslag gaf, is dat SWPN er alles voor zal doen om te winnen. Dat straalt van het hele team af en dit is tevens mijn doel voor 2020.”

Melvin van der Voort:

“Vorig jaar was mijn eerste seizoen op de grote circuits. De Yamaha R3 bleek mij enorm goed te liggen. Door SWPN heb ik in 2019 flinke stappen gemaakt in mijn ontwikkeling en daarom ben ik erg blij dat we dit jaar samen verder kunnen groeien. De professionaliteit van SWPN met de ondersteuning van Yamaha is een hele sterke combinatie. We gaan ervoor om de ingeslagen weg van 2019 door te trekken naar sterke resultaten in 2020.”

Teammanager Frank Brouwer:

“Ik wil Yamaha Motor Europe branche Nederland bedanken voor het vertrouwen. We hebben met Yamaha een meerjarenplan uitgestippeld en we zien dat we op alle fronten stappen maken. Momenteel zijn we in een vergevorderd stadium om de motoren gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Ik ben enorm trots op deze rijders line-up. We hebben drie jonge talenten in huis met ieder veel potentieel. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in iedere klasse sterke resultaten neer kunnen zetten.”

Country manager Yamaha Motor Europe, branche Nederland, Mario Janssen:

“We zijn zeer verheugd dat we de samenwerking met SWPN voortzetten in 2020. Het team heeft vorig jaar goede resultaten behaald en we hebben dan ook het volste vertrouwen dat we deze positieve lijn gaan doorzetten komend seizoen. De samenwerking met SWPN is voor ons Yamaha bLU cRU programma belangrijk zodat we aanstormend talent vanuit de Yamaha R125 Cup en Yamaha R3 Cup de mogelijkheid bieden om een volgende stap te maken in hun race carrière.”


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]