SWPN maakt progressie met De Vits en Hartog heeft het lastig tijdens IDM Oschersleben

 Inmiddels is het tweede raceweekend achter de rug voor SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind. In het weekend van 31 mei tot en met 2 juni streek het IDM-kampioenschap neer op het Motorsport Arena in Oschersleben. Een weekend waarin met nieuwkomer Sasha de Vits iedere sessie progressie werd gemaakt en Rob Hartog een moeizaam verloop van het weekend kende vanwege zijn eerder opgelopen blessure.

 

Waar de weergoden in eerste instantie behoorlijk wisselvallig leken, zagen we het omgekeerde tijdens het raceweekend. Het bleken goede omstandigheden gedurende het weekend, waarbij de zon zich regelmatig liet zien. Zo begon De Vits met vertrouwen aan de vrije trainingen op vrijdag. Samen met het team werkte hij aan de set-up van zijn Yamaha YZF-R6 en stap voor stap gingen de rondetijden omlaag. Voor Hartog zou het een lastig weekend worden, want hij kampte nog met zijn blessure opgelopen op de Sachsenring. Hij maakte tijdens de vrije trainingen de nodige kilometers om zijn vertrouwen en het gevoel op de Superbike machine weer te krijgen.

 

Tijdens de kwalificatie op zaterdag had de jonge Belgische coureur wat moeite om de ultieme ronde eruit te persen. Hierdoor moest hij genoegen nemen met een vijftiende startplaats voor de wedstrijden later in het weekend. Hartog moest op zijn beurt aantreden in de eerste kwalificatie, aan de hand van de uitslagen van de Superpole Pre Practice op vrijdagmiddag. Het bleek een ingewikkelde sessie waarin Hartog niet optimaal kon pushen. Hij wist zich te kwalificeren op een 24e plaats.

 

De Vits reed twee nette wedstrijden op het circuit van Oschersleben. In beide races had hij een goede start en kon meerdere plaatsen goed maken. Hij knokte in een groep met rijders en reed binnen de top tien. In de eerste race kwam hij als tiende over de finish. Race twee ging ook uitstekend totdat technische problemen de jonge coureur noodgedwongen de pitstraat in laten sturen. Al met al een weekend waarin De Vits een stijgende lijn laat zien.

 

Voor Hartog draaide het weekend om vertrouwen, aanpassen en de wedstrijden uitrijden. Hartog ondervond toch de nodige hinder van zijn schouderblessure en vocht beide wedstrijden met een groep rijders buiten de punten. Hij werd achttiende en twintigste in de races. Voor de Yamaha-rijder is het zaak om volledig te herstellen en fitter aan de start te verschijnen in Most. 

 

Frank Brouwer (teammanager): “Het was niet het meest eenvoudige weekend. Het verliep voor Rob moeizaam tijdens zowel de trainingen als de races. De behaalde resultaten is niet hetgeen wij met elkaar voor ogen hebben. Het is zaak stappen vooruit te maken en in Most te laten zien waar wij thuishoren. Over het weekend van Sasha kunnen wij tevreden zijn. Hij laat zien zich steeds beter thuis te voelen op de R6. Met name het rijden in de races was heel sterk. Als hij deze stappen blijft zetten liggen er mooie resultaten in het verschiet. Op naar succes tijdens de volgende race in Most.”

 

Rob Hartog: “We wisten vooraf al dat het niet makkelijk zou worden in Oschersleben. Het stemde positief dat we het weekend hebben kunnen uitrijden maar dat ging niet zonder hinder. Ik moest mijn positie op de motor aanpassen om er goed mee te kunnen rijden. Dan merk je toch dat je niet volledig fit bent en het niet geheel gaat zoals je wilt. Het complete weekend kwam ik iets te kort en vallen de resultaten tegen. Dit zijn simpelweg niet de uitslagen waarvoor we hier zijn. Maar goed we kijken vooruit naar de wedstrijd in Most over drie weken. In de tussentijd kan ik de schouder rust gunnen en staan we daar fitter aan de start.”

 

Sasha de Vits: “Ik denk dat we een positief weekend achter de rug hebben. We hebben enorm veel geleerd en ik voel dat ik zelf beter word elke keer dat ik op de motor stap. We zaten dit weekend niet ver van de top in de races en de pace was ook heel goed. De kwalificaties moet nog aan gewerkt worden en als dat lukt staan we dichtbij om ook voor de voorste posities mee te kunnen vechten, wat uiteindelijk ook het doel zal zijn. Op naar Most waar ik onwijs naar uitkijk en waar we ook een goede test hebben gehad.”

 

Over een drietal weken is Team SWPN terug in actie. Dan zal het team op Tsjechisch grondgebied zijn voor de derde wedstrijd van het seizoen. Dit gebeurt in het weekend van 21 tot en met 23 juni op het Autodrom in Most.

Fotografie: Damon Teerink

SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]