SWPN met Tessels van start in WK Supersport op Assen

Komend weekend staat de eerste race van het seizoen voor SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind op het programma in Assen. De nieuwe coureur van het team Wayne Tessels gaat op de Yamaha R6 met een wildcard van start in de World Supersport klasse.

Aanstaand weekend (12 t/m 14 april) is het World Superbike evenement op het TT Circuit Assen en ook SWPN is van de partij! Wayne Tessels heeft een wildcard gekregen voor de World Supersport klasse. Tessels gaat met de Yamaha R6 onder het IDM Superstock reglement de strijd aan tegen de WK-rijders. Deze race op het thuiscircuit is een perfecte voorbereiding op het IDM Supersport seizoen en een mooie gelegenheid om de nieuwe combinatie SWPN-Tessels te laten zien voor eigen publiek.

Na een goede test zaterdag 30 maart op het TT Circuit Assen heeft Tessels en het team er vertrouwen in om tot een goed resultaat te komen. Tijdens deze test op het Drentse circuit waren ook SWPN-coureurs Ricardo Brink en Melvin van der Voort aanwezig, die veel goede testkilometers wisten af te leggen. Het World Supersport weekend start aankomende vrijdag met twee vrije trainingen. De kwalificatie is zaterdag is van 11:40 tot 12:05 uur, die in de ochtend vooraf wordt gegaan door een derde vrije training. De wedstrijd start zondagmiddag om 12:15 uur.

Wayne Tessels: ‘Het is geweldig om met SWPN te mogen starten in de WK Supersport op Assen, een mooi evenement waar ik erg naar uitkijk! Ik ben erg tevreden hoe de test met de Yamaha R6 verliep op het TT Circuit. Ondanks dat we met het Superstock reglement rijden, denk ik dat we een mooi resultaat neer kunnen zetten!’

Teammanager Frank Brouwer: ‘Deze wedstrijd is voor ons een goede voorbereiding op het IDM Supersport seizoen van Wayne. De WK Supersport klasse heeft een zeer competitief veld, waar we ons graag mee willen meten. We kijken terug op een aantal goede testdagen en we kijken dan ook uit naar komend weekend!


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: info@swpn.nl