SWPN met Van der Voort in kopgroep tijdens Gamma Racing Day

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kwam met Melvin van der Voort in actie tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen. Na een keurige eerste race op een opdrogende baan finishte de 14-jarige coureur in de kopgroep als negende en zesde IDM Supersport 300 rijder. Er stonden naast de IDM rijders ook diverse gastrijders uit het WK aan de start. In de tweede wedstrijd scoorde de Yamaha-coureur negen punten voor het kampioenschap.

Tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen stonden twee wedstrijden voor het IDM Supersport 300 kampioenschap op het programma, daarom kwam SWPN met Melvin van der Voort in actie tijdens het grootste motor-, auto- en kartevenement van Europa. Nadat de 14-jarige coureur een week eerder erg sterk reed in Most, begon hij met veel vertrouwen aan het raceweekend op zijn thuiscircuit. In de droge eerste kwalificatie klokte Van der Voort een twaalfde tijd, waarmee hij achtste was van de vaste IDM-rijders. Zaterdag was het erg nat in de tweede kwalificatie. Van der Voort had lang niet in deze omstandigheden gereden, maar hij wist zijn sessie keurig op te bouwen. De Yamaha R3 coureur sloot de training af als tiende overall en zesde IDM-coureur.

In de eerste race gingen de rijders van start op regenbanden, omdat de baan nog deels nat was van regen die in de ochtend was gevallen. Met de aanwezigheid van veel publiek wist Van der Voort zich in deze race knap te handhaven in de grote kopgroep. Na een mooi gevecht kwam de coureur uit Ede als negende over de finish, waardoor hij punten scoorde voor een zesde plaats in het IDM kampioenschap. In de tweede race was de baan droog. De openingsfase van Van der Voort was iets minder goed, waardoor hij de aansluiting verloor met de voorste groep. Wel wist Van der Voort het duel met David Kuban, de nummer vier in het kampioenschap, te winnen en finishte hij daardoor als zevende IDM-rijder.

Melvin van der Voort: ‘Het weekend begon erg goed. Ik had nog niet eerder met deze motor op Assen gereden en ik was tevreden met mijn tijden die gelijk kon zetten. In Q1 reed ik in het begin niet snel genoeg en probeerde ik een sleepje te zoeken, maar dat pakte niet goed uit. Op een natte baan in Q2 wist ik een goed gevoel op te bouwen. Voor de eerste race was de baan niet droog genoeg om op slicks te vertrekken. Ik kon goed met de kop mee en dit resulteerde in een P6 in het IDM. In de droge tweede race had ik in het begin te weinig vertrouwen, waardoor ik de aansluiting met de groep verloor. Uiteindelijk heb ik het duel met een andere rijder kunnen winnen en finishte ik als zevende in het IDM. Al met al weer een goed en leerzaam weekend met SWPN!’

De volgende ronde van het IDM kampioenschap is tevens op het TT Circuit Assen. In het weekend van 6 t/m 8 september komt het volledige SWPN team met Ricardo Brink, Wayne Tessels en Melvin van der Voort in actie voor hun thuisrace. Een mooie kans om deze rijders live aan het werk te zien!


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]