SWPN presenteert Hartog en De Vits voor IDM 2024

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind zal dit jaar opnieuw in twee klassen aantreden in het prestigieuze IDM. Rob Hartog zal voor het derde jaar op rij uitkomen in de Superbike klasse. Sasha de Vits is de nieuwe aanwinst van het door Yamaha Motor branch Benelux ondersteunde team.

Rob Hartog kende in 2023 een lastig tweede seizoen in de IDM Superbike, waarbij hij het grootste deel van het seizoen langs de kant stond vanwege een opgelopen blessure tijdens een training van het World Endurance kampioenschap. Rob is echter uit op revanche en wil de potentie die hij liet zien in zijn debuutjaar omzetten naar wederom een sterk seizoen. Met een aantal updates aan zijn Yamaha R1M is hij vol goede moed om op jacht te kunnen naar de top van het IDM Superbike veld.

Nieuwe aanwinst van SWPN in de Supersport 600 klasse is Sasha de Vits. De 22-jarige Belg is geen onbekende in het IDM en de ‘Yamaha familie’. In het verleden kwam hij uit in de Yamaha R3-Cup en de IDM Supersport 300 categorie. Op nationaal niveau heeft hij afgelopen jaar kennis gemaakt met het rijden in de Supersport 600 klasse. Dit jaar zal in het teken staan van het leren kennen van de Yamaha YZF-R6 en de manier van werken van het team, om stap voor stap dichterbij de kop van het deelnemersveld te komen.

Rob Hartog: “Ik ben erg blij om ook in 2024 uit te komen in het IDM Superbike. Het was natuurlijk een domper om na het goede eerste seizoen op de R1 in 2022 hier vorig jaar geen gevolg aan te kunnen geven door blessures. Daarom ben ik des te meer dankbaar dat mij nog een kans is gegund door SWPN, Yamaha en mijn persoonlijke partners en sponsoren. Ik ben erop gebrand om een goed seizoen te laten zien en ik kan niet wachten om over een paar weken weer voor het eerst op de R1 te stappen!”

Sasha de Vits: “Ik ben eerst en vooral heel dankbaar voor de kans die ik krijg van SWPN. Ik ben heel blij om voor dit topteam te rijden en ben ook heel benieuwd en enthousiast naar onze samenwerking. Laten we er een heel mooi seizoen van maken!”?

Teammanager Frank Brouwer: “Na een voor het team succesvol 2023, ben ik blij dat wij nu ook onze plannen voor dit jaar bekend kunnen maken. Samen met Rob hopen wij onze weg naar succes te kunnen vervolgen. Sasha is voor ons als team nieuw maar wel iemand die wij al enige tijd volgen. Wij zien in hem de nodige potentie en hopen voor hem stabiliteit te creëren en hem verder te ontwikkelen als rijder. Met ondersteuning van Yamaha Motor branch Benelux en alle overige partners kunnen wij als hecht team niet wachten om met elkaar weer het circuit te betreden.

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe branch Benelux: “We zijn erg trots dat we het SWPN team, partner van Stichting Zorgeloos Kind, al meerdere jaren hebben kunnen ondersteunen en samen vele successen hebben behaald. Onder de gepassioneerde begeleiding van Team manager Frank Brouwer twijfel ik er niet over dat we ook komend seizoen weer vele podiums zullen pakken met de rijders Rob Hartog en Sasha de Vits. Rob heeft vorig seizoen veel pech gehad met zijn blessure en we kunnen dan ook niet wachten om hem weer in de top van het IDM Superbike te zien rijden met zijn R1M. Met Sasha verwelkomen we een bekende van de Yamaha R3 Cup terug in de Yamaha Racing familie en verwachten we dat hij een perfecte match is met onze Yamaha R6. We wensen team SWPN en de rijders heel veel succes toe!”

Het IDM seizoen start het eerste weekend van mei op de Duitse Sachsenring. Het team is op dit moment druk in voorbereiding om de nieuwe motoren te prepareren waarna er in april getest zal worden in Spanje.


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]