SWPN vindt aansluiting met het podium in Zolder

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind vertrok met IDM Superbike coureur Ricardo Brink vanaf de eerste startrij op het circuit van Zolder. Brink die uitstekend reed vanaf de eerste training werd vijfde in de eerste race na een gevecht om de laatste podiumplaats. Ook Wayne Tessels had de snelheid en werd vijfde in de eerste IDM Supersport race. De tweede races werden vanwege een groot oliespoor afgelast in België.

Ricardo Brink begon uitstekend aan de derde ronde van het IDM kampioenschap op het circuit van Zolder. Tijdens de eerste trainingsdag eindigde Brink in alle vrije trainingen bij de eerste drie en was hij al ruim een seconde sneller dan vorig jaar op het Belgische circuit. Ook tijdens de kwalificaties ging het geweldig voor Brink en met een derde tijd kwalificeerde hij zich voor de eerste keer op de voorste startrij in het IDM Superbike. Bij de start van de eerste race verloor Brink twee posities. Vervolgens won de Yamaha-coureur een plaats en ontstond er een gevecht met twee andere rijders voor de laatste podiumplaats. Het zou aankomen op de laatste ronde. In het gevecht ging de rijder voor Brink wat wijd en de SWPN-coureur zat niet op de goede lijn, waardoor hij in plaats van een positie te winnen er één verloor. Brink finishte als vijfde in de eerste race.

Wayne Tessels had het goede gevoel van de test meegenomen naar het raceweekend in Zolder. Zowel in de vrije trainingen als in de kwalificatie draaide Tessels constant mee in de top-vijf van de IDM Supersport klasse. De 25-jarige coureur kwalificeerde zich als vijfde voor de races en het verschil naar de eerste startrij was slechts 0.047 seconde. In de eerste race behaalde Tessels ook een vijfde plaats. Het tempo in de openingsfase van de race lag niet hoog genoeg van de Yamaha R6 coureur om voor de podiumplaatsen te kunnen strijden.

Voorafgaand aan de tweede IDM Supersport race hadden de zijspannen een groot oliespoor over een groot deel van de baan achtergelaten. Het was daarom te gevaarlijk om te gaan racen, waardoor de organisatie in overleg met de rijders besloot om de tweede race te cancellen. Dit betekende ook geen tweede IDM Superbike race voor Brink. Erg jammer want de 21-jarige coureur had vanaf de tweede startpositie mogen vertrekken. Melvin van der Voort kwam niet in actie, omdat de IDM Supersport 300 klasse geen onderdeel uitmaakte van het programma op het circuit van Zolder.

Ricardo Brink:

‘Het was een heel goed weekend. Ik stond in alle trainingen bij de eerste drie en tevens voor de eerste keer op de voorste rij gekwalificeerd. In de eerste race werd ik vijfde, maar een podium zat erin. Door de hitte had ik wat kleine problemen met de remmen. Voor de tweede race stonden we er perfect voor op de grid, maar deze ging helaas niet door vanwege het oliespoor. Heel zuur, maar wel heel erg blij met onze snelheid en op naar de volgende race!

Wayne Tessels:

‘Tijdens de test vond ik het circuit van Zolder al een mooie baan om op te rijden en vanaf de eerste training hadden we gelijk de snelheid. Ik kwam net tekort om mij op de eerste startrij te kwalificeren. In de eerste race heb ik het laten liggen in het eerste deel, maar later in de race lag mijn tempo gelijk aan de kop. Ik keek dan ook erg uit naar de tweede race, maar vanwege het oliespoor ging deze niet door. Nu moeten we vooruitkijken en over een maand wacht de volgende uitdaging in Schleiz.’

De volgende ronde voor de IDM Superbike met Brink is in het weekend van 18 t/m 21 juli op de Nürburgring. Een week daarna is het volgende IDM raceweekend op Schleiz. Dan staan ook de IDM Supersport 600 en IDM Supersport 300 categorie aan de start met Tessels en Van der Voort.