Uitstekende voorjaarstraining voor SWPN met Hartog en Van der Voort

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kan terugkijken op een geslaagde voorjaarstraining in Spanje. Coureurs Rob Hartog en Melvin van der Voort kwamen in actie op de circuits van Catalunya en Valencia, waarbij er naast veel progressie ook een uitstekend tempo werd gereden.


De voorjaarstraining 2022 begon met twee dagen trainen op het circuit van Catalunya. Deze test kon onder goede weeromstandigheden worden afgewerkt. Rob Hartog is een nieuwkomer bij SWPN en in de IDM Superbike klasse. Voorafgaand aan de SWPN voorjaarstraining maakte Hartog al trainingsmeters met de Yamaha R1M in Spanje en Assen. Hartog wist in Catalunya opnieuw goede progressie te boeken en weet zich snel aan te passen aan deze voor hem nieuwe motor. Melvin van der Voort begint aan zijn tweede seizoen op de Yamaha R6 van SWPN in de IDM Supersport 600 klasse. De 16-jarige coureur was erg snel weer op tempo en wist zowel over één ronde als over een raceafstand een zeer positieve indruk achter te laten.

Vervolgens reisde het Nederlandse Yamaha team door naar Valencia. Door de slechte weersomstandigheden van de eerste dagen besloot SWPN een dag langer te blijven, zodat Hartog en Van der Voort nog een aantal sessies op een droog Circuit Ricardo Tormo konden rijden. Tijdens deze laatste dag konden er nog een aantal zaken getest worden en kon het volledige team de voorjaarstraining met een zeer tevreden gevoel afsluiten. De IDM seizoensstart staat gepland van 6 t/m 8 mei op de Lausitzring. Voorafgaand aan dit evenement zal SWPN nog met Hartog en Van der Voort gaan testen op het circuit van Oschersleben.

Rob Hartog: “Ik ben zeer tevreden over hoe de tests zijn verlopen. Het gevoel met de Yamaha R1M is goed en ik zit lekker op de motor. We hebben tijdens de voorjaarstraining van SWPN veel dingen geprobeerd en ik heb veel ervaring opgedaan. Overall hebben we goede progressie geboekt. In Valencia zaten de weergoden niet mee, want tijdens mijn test in maart hadden we op dat circuit ook al twee dagen regen en dat was met de test met SWPN niet anders. Het team heeft het mogelijk gemaakt dat we nog een dag langer konden blijven, waardoor we nog wat droge sessies konden rijden. Ik wil het team bedanken en ik denk dat er veel potentie in ons pakket zit!”

Melvin van der Voort: “Ik kan alleen maar tevreden zijn over de tests. Tijdens de eerste dag in Catalunya was ik gelijk al sneller dan vorig jaar. Daarop zijn we verder gaan bouwen en hebben we ook tijdens de tweede dag hele goede stappen gemaakt, waarbij ik zeer constante tijden konden rijden. Op Valencia hadden we veel regen gehad, maar tijdens de laatste dag hebben we nog wat droge sessies kunnen rijden. Ik heb een enorm goed gevoel overgehouden aan de voorjaarstest en ik kan dan ook niet wachten tot de races beginnen!”

Teammanager Frank Brouwer: “Ik denk dat we kunnen terugkijken een zeer geslaagde voorjaarstest. Zowel Rob als Melvin hebben een goede indruk achtergelaten en het team leverde uitstekend werk. In Barcelona hebben we twee droge dagen gehad en na wat minder weer in Valencia hebben we ook daar op de laatste dag ook nog een aantal nuttige sessies kunnen draaien. Ik denk dat we een goede basis hebben gevonden voor beide rijders, waardoor we met een goed gevoel aan het IDM seizoen kunnen beginnen.”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]