Ups en Downs voor Team SWPN tijdens IDM Most

Het raceweekend op het Autodrom in Most is achter de rug voor Team SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind. De derde race van de IDM-kalender vond plaats van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni. Rob Hartog kende een zeer lastig weekend met tweemaal een nul-score. Sasha de Vits daarentegen maakte veel progressie en wist zich in de top-10 te laten zien.

 

Op vrijdag stonden de vrije trainingen gepland. In deze sessies konden de machines worden afgesteld om deze zo goed mogelijk klaar te zetten voor de kwalificaties en wedstrijden later in het weekend. Rob zette zijn Yamaha na afloop van de vrije trainingen op een zestiende plaats. Sasha kwam sterk uit de start blokken op vrijdag maar ook kent hij een stevige valpartij aan het einde van de trainingen. Hij sloot de dag alsnog sterk af als zevende in de IDM Supersport categorie.

 

De kwalificaties verliepen in de superbike categorie niet naar wens. Na de twee ‘superpole-sessies’ was een 25e startplaats de uitgangspositie voor de twee races op zondag. Sasha de Vits wist zich op zijn Yamaha YZF-R6 op een keurige 11e positie te kwalificeren.

 

Op zaterdagmiddag stond de eerste Supersport wedstrijd van het weekend op het programma. Sasha moest helaas een valpartij ontwijken in de eerste bocht en verloor veel terrein op zijn concurrenten en moest als laatste zijn weg vervolgen. Ondanks deze tegenslag wist hij zich naar voren te werken en uiteindelijk een 13e plaats te scoren. Op zondag reed Sasha een ijzersterke wedstrijd door zich continu te laten zien in een grote groep vechtend om de 4e plaats. Zijn rondetijden waren stabiel en snel gedurende de gehele race. Hij passeerde de finish uiteindelijk als negende, zijn beste klassering van het seizoen. Met twee deelnemende gastrijders scoorde de Belg punten voor de 7e plaats.

 

Voor Rob Hartog was het een weekend om snel te vergeten. Tijdens race één kwam hij in het eerste deel van de wedstrijd ten val bij het aanremmen van de eerste bocht, waarbij hij zelf gelukkig ongedeerd bleef. In de tweede wedstrijd had Hartog te maken met schade aan de rits van zijn pak, waardoor deze tijdens het rijden openging. Hierdoor werd hij noodgedwongen om de wedstrijd vroegtijdig te verlaten. Een tweede ‘DNF’ en hiermee werd het weekend puntloos afgesloten.

 

 

Rob Hartog: “Al met al was afgelopen weekend in Most zeer teleurstellend. We hadden gehoopt op beter en meer maar we moeten concluderen dat het tempo nog niet is waar het moet zijn. Ik weet dat er veel meer inzit en het is ontzettend jammer dat het er nog niet uitkomt. Ik had gehoopt een stuk sneller te zijn maar ten opzichte van de laatste wedstrijd hebben we wel stappen gemaakt maar nogmaals niet op het gewenste niveau. Om het weekend dan te eindigen met tweemaal een nul score is flink balen. We gaan voor betere resultaten, want dit zijn niet de uitslagen waarvoor wij hier zijn. We gaan ons uiterste best doen om daar tijdens de volgende wedstrijd verandering in te brengen.”

 

Sasha de Vits: “Voor mij was dit een heel goed weekend waarin we wederom grote stappen vooruit hebben gemaakt. Na een enorm goede vrijdag gingen de kwalificaties niet geheel naar wens en wist ik mij te kwalificeren op de elfde plek. Niet tevreden maar wel optimistisch dat we mee konden doen voor de top acht. In race een werd ik met de start naar buiten gedrukt en moest uitwijken waardoor ik strak laatste was. Uiteindelijk teruggekomen naar de dertiende plaats met een goede pace. De tweede race startte ik goed maar in de openingsfase had ik het wat moeilijk met het ritme. Vervolgens ging het heel goed met constante snelle tijden en zat ik in de groep voor plek vier. Uiteindelijk op de negende plek gefinisht (P7 zonder wildcards) en maar op acht seconden van de nummer een. Dit toont dat het de goede kant op gaat en hier kunnen we blij mee zijn!”

 

Teammanager Frank Brouwer: “Wederom een weekend met gemengde gevoelens. Voor Rob ging het helaas moeizaam. Tweemaal uitvallen en zonder punten naar huis is niet het resultaat waarvoor Rob en het gehele team hard voor werken. Sasha had een sterk weekend en maakt zichtbaar iedere race stappen vooruit. Het is mooi om zijn progressie te zien. We zullen hard blijven werken om als team in beide klassen stappen naar voren te maken tijdens de volgende race in Schleiz.”

 

De eerstvolgende wedstrijd voor het IDM-kampioenschap vindt plaats op het spectaculaire circuit van de Schleizer Dreieck. Dit zal gebeuren in het weekend van vrijdag 26 juli tot en met 28 juli.SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]