Vier keer top-vijf tijdens ijzersterk weekend voor SWPN in Schleiz

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kan zeer tevreden terugkijken op de IDM ronde in Schleiz. Rob Hartog scoorde zijn beste seizoensresultaten met twee vierde plaatsen in de IDM Superbike races. Melvin van der Voort deed het met een vierde en vijfde plek ook uitstekend in de IDM Supersport klasse.


De vierde IDM ronde van het seizoen werd afgelopen weekend verreden op de Schleizer Dreieck. Melvin van der Voort was tijdens de trainingen sterk onderweg. In goede samenwerking met het team werd het gevoel op de motor steeds beter, wat de 17-jarige coureur uiteindelijk een vierde startpositie op 0,6 seconde van de poletijd opleverde. Het betekende voor Van der Voort zijn beste startpositie in de IDM Supersport klasse. Ook Rob Hartog liet zich uitstekend zien in de IDM Superbike categorie. Het was voor Hartog de eerste keer met de Yamaha R1M op het uitdagende semipermanente circuit. Na een keurige vijfde tijd na de eerste dag en in de eerste kwalificatie, wist Hartog zich in een listige tweede sessie – waarbij er constant regen dreigde – niet te verbeteren en eindigde als achtste in de overall uitslag.

Vanaf de derde startrij kende Hartog een uitstekend begin in de eerste race. Na een tijd op een vierde plaats te hebben gereden, reed de 30-jarige coureur vervolgens lange tijd op plaats zes, waarbij hij de strijd om de laatste podiumplaats constant in het zicht had. In slotfase kwam Hartog zelfs nog iets dichterbij en vanwege een valpartij in de slotronde, kwam de Yamaha R1M rijder als vierde over de finish. In de tweede race wist Hartog dit uitstekende resultaat te evenaren. Hartog mocht deze keer vanaf pole position starten en reed in de openingsronden aan de leiding. Vervolgens kwam Hartog op een vierde plaats te rijden en finishte opnieuw in deze positie. Hartog was in de beide races de beste Yamaha-coureur en staat momenteel op een vijfde plaats in de tussenstand.

In de IDM Supersport klasse verloor Van der Voort bij de start van de eerste race een aantal plaatsen en kwam op de zevende plaats te rijden. Er bleef een grote groep bij elkaar – waar Van der Voort ook deel van uitmaakte - die in gevecht was voor de tweede plaats. In de tweede helft van de race viel de groep iets uit elkaar, maar in de slotfase wist de 17-jarige coureur nog knap naar voren te komen. Mede door een geslaagde inhaalactie in de laatste ronde wist Van der Voort als vijfde te finishen. Van der Voort was beter weg in de tweede race en reed in de openingsfase op plaats vijf. Er ontstond een kopgroep van vijf rijders. De Yamaha-coureur won in de zesde ronde een positie. Van der Voort reed vervolgens kort achter de top-drie, maar kwam net tekort om een aanval te kunnen plaatsen voor een podiumklassering. De jonge coureur finishte knap als vierde en staat nu achtste in de tussenstand.

Nu gaat Team SWPN zich opmaken voor de thuisronde. Hartog en Van der Voort rijden in het weekend van 12 t/m 14 augustus hun IDM races op het TT Circuit Assen. Een weekend daarvoor – 5 t/m 7 augustus – staat SWPN met hun coureurs ook aan de start tijdens de Jack’s Racing Day in Assen.

Rob Hartog: “Ik ben dik tevreden, want we hebben onze beste resultaten van het seizoen gescoord. Schleiz is een fantastisch baan en zeker met de Yamaha R1M. In de eerste race was de start super, maar het was zonde dat ik daarna wat tijd verloor op groep die streed voor het podium, zeker om dat we in de slotfase weer dichterbij kwamen. Het was gaaf om in de tweede race op kop te rijden. De grip was door hogere temperaturen minder, waardoor het tempo lager lag. Ik had door deze condities niet zo’n goed einde als in de eerste race. In Most was het verschil naar de laatste podiumplaats nog zes seconden en nu waren het er drie. We komen steeds dichterbij en daar zijn we heel blij mee!”

Melvin van der Voort: “Ik wil het team enorm bedanken, want ze hebben mij een zeer goede motor gegeven. Tijdens de training liep het al goed en de vierde tijd in de kwalificatie betekende mijn beste startpositie in de IDM Supersport. In de eerste race draaide ik in het begin niet het tempo dat ik graag had gewild, maar kon ik in de slotfase toch nog twee rijders passeren en vijfde worden. De tweede race was goed en kon ik lang met de kopgroep mee. Op het laatst had ik weinig tractie meer en kon net geen aanval meer doen voor een podiumplek. Ik ben super blij met de resultaten in Schleiz! Nu is het zaak om deze lijn door te trekken naar het volgende raceweekend in Assen.”

Teammanager Frank Brouwer: “Ik kan heel kort over dit weekend zijn, want zowel Rob als Melvin finishten twee keer in de top-vijf op een moeilijk circuit als Schleiz. Dan kunnen we niet anders dan enorm tevreden zijn! Beide rijders hebben zeer professioneel gewerkt en gereden. Ook wil ik een groot compliment geven aan het team, want het was een echt teamsucces dit weekend in Schleiz!”

Foto credit: Damon TeerinkSWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]