Wel de snelheid, maar niet de resultaten voor SWPN in Schleiz

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft niet de resultaten behaald waarvoor zij naar Schleiz zijn gekomen. Ricardo Brink en Wayne Tessels lieten een goed tempo zien in de trainingen, maar dit konden zij niet omzetten in goede uitslagen in de races. De jonge Melvin van der Voort had een leerzaam weekend en scoorde IDM Supersport 300 punten in Schleiz.

SWPN rijders Ricardo Brink, Wayne Tessels en Melvin van der Voort begonnen vrijdag goed tijdens het raceweekend in Schleiz. Het was erg warm tijdens de trainingsdagen. Brink stond er in alle sessies goed bij en was na de kwalificatie al 1,7 seconde sneller dan vorig jaar op de Schleizer Dreieck. Brink mocht vanaf de achtste startpositie aan de eerste race beginnen en had een hele goede start. In de beginfase reed de 21-jarige coureur op een vijfde plaats. Helaas kreeg Brink in de loop van de race last van armpump, waardoor hij niet meer aan zijn gebruikelijke rondetijden kwam. Brink kwam uiteindelijk als negende over de finish. In de tweede manche moest Brink opnieuw vechten met zijn fysieke problemen. In de beginfase reed hij op een zesde plaats en kwam uiteindelijk als achtste over de finish.

Tessels had voorafgaand aan het evenement nog maar weinig meters gemaakt in Schleiz. De coureur uit Lopik wist zich constant te verbeteren in de trainingen. Zijn tijd in zijn kwalificatie was goed, maar de twaalfde positie was niet iets om tevreden over te zijn. Het deelnemersveld stond echter erg dichtbij elkaar en dat was ook te zien in de races. Vanaf de vierde startrij kwam Tessels echter in de hectiek terecht en verloor daarbij wat plaatsen, waardoor hij niet in de kopgroep maar in de tweede groep kwam te zitten. De 25-jarige coureur wist in de loop van de race wel wat plaatsen te winnen en finishte als elfde. In de tweede race was praktisch hetzelfde beeld te zien, waardoor Tessels opnieuw niet verder kwam dan een elfde plaats.

Voor de jonge Van der Voort was de Schleizer Dreieck nog volledig nieuw en belangrijkste voor hem is om constant progressie te blijven maken tijdens zijn debuutseizoen in het IDM. Hier slaagde de 14-jarige coureur uitstekend in. Vanaf de negentiende startpositie reed Van der Voort naar een zestiende positie in de eerste race. In de tweede manche wist hij zich opnieuw te verbeteren naar een dertiende plaats. Omdat er ook diverse WK-gastrijders aan de stonden, scoorde Van der Voort in beide races IDM-punten. In de tweede race scoorde hij zelfs punten voor een tiende plaats.

Ricardo Brink:

‘Tijdens de trainingen stond ik er constant goed bij en ik heb hele goede rondetijden gereden, een hele grote verbetering ten opzichte van vorig jaar seizoen. Ik had een goed gevoel voor de wedstrijden, maar in de races werd ik gehinderd door extreme armpump en kon ik het tempo niet volhouden. We gaan er nu aan werken om deze problemen te verhelpen voor Most en dan gaan we er weer voor!’


Wayne Tessels:

‘Ik wist van te voren het een uitdaging ging worden in Schleiz, aangezien het een lastig circuit is en ik nog weinig baankennis had. We hebben vrijdag op zaterdag zeker wel een goede stap gemaakt, maar de startplaats was niet goed. De top-twaalf stond heel dichtbij elkaar in de trainingen en ik zat net aan de verkeerde kant van deze groep. Voor mij zijn de eerste ronden altijd wel een uitdaging en zeker in dit gedrang. Uiteindelijk twee keer elfde geworden en daar zijn we natuurlijk niet tevreden mee. Maar we moeten vooruitkijken en zorgen dat we in Most betere resultaten behalen!’??


Melvin van der Voort:

‘Het was eerste even wennen op deze voor mij onbekende baan. Het circuit van Schleiz is ook zeker geen standaard baan. Hierdoor kwam ik tijdens de kwalificaties niet verder dan P19. Maar ik heb in elke sessie vooruitgang geboekt en een snellere rondetijd neergezet. Dit resulteerde in dat ik in beide races punten kon scoren met een P10 in de tweede race. In de laatste race was ik maar anderhalve seconde langzamer in de rondetijd dan de winnaar, waardoor ik het weekend met een goed gevoel kon afsluiten!’


Van 9 t/m 11 augustus komt SWPN met hun drie rijders in actie op het circuit van Most in Tsjechië voor de zesde ronde van het IDM kampioenschap.


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: info@swpn.nl