Wisselend succes voor SWPN in Most

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind keert met gemengde gevoelens huiswaarts vanuit Most. Een zeer sterk rijdende Melvin van der Voort behaalde zijn beste prestaties van het seizoen. Ricardo Brink kon zijn harde werk niet belonen met een goed resultaat. Wayne Tessels finishte als zevende en achtste in de IDM Supersport 600 wedstrijden.

De zesde ronde van het IDM kampioenschap werd afgelopen weekend verreden op het Automotodrom Most in Tsjechië. Ricardo Brink was snel tijdens de trainingen, maar stond na de kwalificaties voor een uitdaging. De kwalificaties werden verreden onder wisselende weersomstandigheden. Een tactische keuze van het team om Brink iets langer binnen te houden in de eerste sessie pakte verkeerd uit, waardoor de 21-jarige coureur niet de kans kreeg om snelle tijd te zetten op een droge baan. Brink moest daardoor als negentiende en laatste aan de races beginnen. Tijdens de wedstrijddag was het droog en Brink showde zijn snelheid met een derde tijd in de warm up. Brink reed ijzersterk in het begin van de eerste race, want binnen een paar ronden zat hij al bij de eerste tien. Vervolgens wist de SWPN-coureur zich op te werken naar een zesde plaats, waarbij hij de aansluiting vond in het gevecht voor plaats twee. Echter stopte zijn opmars in de negende ronde toen Brink ten val kwam. Het team werkte hard om de motor klaar te krijgen voor de tweede race en Brink wist vervolgens vanaf de laatste startpositie naar een achtste plaats te rijden in de einduitslag.

Ook tijdens de IDM Supersport 600 kwalificaties waren de weersomstandigheden verre van ideaal. Wayne Tessels kwalificeerde zich als tiende voor de wedstrijden. In de eerste race wist Tessels na de start gelijk een aantal plaatsen te winnen, waardoor hij terecht kwam in de groep die streed voor plaats vier. Later in de race viel deze groep wat uit elkaar. Tessels wist na een sterke slotfase als zevende te finishen. Voor de tweede race voerde het team wat veranderingen door aan de voorkant. Dit pakte in het begin van de race goed uit en Tessels had een beter gevoel in het begin van de race. In het tweede deel kon de 25-jarige coureur het tempo niet vasthouden en finishte hij in achtste positie.

Melvin van der Voort was de verrassing van het weekend in de IDM Supersport 300 klasse op Most. Tijdens de droge vrije trainingen stond de 14-jarige coureur al telkens in de top-tien en in de natte kwalificaties wist hij zijn Yamaha R3 op de eerste startrij te kwalificeren. Ook in de eerste race op een opdrogende baan ging het uitstekend. Van der Voort maakte deel uit van de groep die vocht voor de tweede plaats en hij kwam als zevende over de finish. In de tweede race deed Van der Voort het zelfs nog iets beter, want op een droge baan reed hij zijn Yamaha R3 naar een knappe zesde plaats. Omdat er een gastrijder uit het WK voor Van der Voort finishte in de races, werd hij zesde en vijfde van het IDM. In de tweede race wist de coureur uit Ede ook knap voor een andere WK-rijder over de finish te komen.

Ricardo Brink:

‘Het zat totaal niet mee dit weekend. We hebben de snelheid voor het podium en dan is het erg zuur als het er niet uitkomt. In de warm up was het gevoel met de motor super en dat werd ook bevestigd in de eerste race. Vanaf de laatste plaats reed ik naar de groep voor het podium. Natuurlijk baal ik enorm van de crash. Het team heeft geweldig werk geleverd om de motor weer klaar te krijgen voor de tweede race. Ik moest eerst even het juiste gevoel zien terug te vinden, maar uiteindelijk nog wel naar de achtste plaats gereden. In Assen gaan we ervoor om resultaten te behalen die passen bij onze snelheid.


Wayne Tessels:

‘We begonnen vrijdag redelijk goed. Er zat meer in en we wisten waar we moesten verbeteren. Het was jammer dat het voornamelijk nat was in de kwalificaties, omdat we de ingezette lijn niet konden testen. Ik denk dat we twee goede races hebben gereden. In de eerste race was het tweede deel goed, waarbij ik het duel voor plaats zeven won. Voor de tweede race hebben we wat veranderingen doorgevoerd aan de voorkant en dat gaf mij met een volle tank een beter gevoel. Aan het einde kon ik het tempo niet vasthouden en werd ik achtste. Gezien de omstandigheden denk ik dat dit het maximale was. Ik kijk nu al erg uit naar mijn thuisraces in Assen en hoop voor eigen publiek een mooi resultaat te behalen!’


Melvin van der Voort:

‘We hadden vorige week getest in Most en we hadden een goede afstelling gevonden. In de natte kwalificatie wist ik mij als derde te kwalificeren, terwijl het de eerste keer was dat ik met de R3 in de regen reed. De natte eerste race ben ik rustig begonnen en heb de race goed opgebouwd. In de tweede race kon ik op het droge ook mee met de toprijders. Al met al dus een heel goed weekend met een P6 en P5 van de IDM rijders. Ik wil het team bedanken en alle sponsoren die dit mogelijk maken!’


SWPN komt volgende week (16 t/m 18 augustus) alweer in actie, dan met Van der Voort in de IDM Supersport 300 klasse tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen. De IDM Supersport 300 klasse rijdt tijdens dit populaire evenement als vervanging voor Zolder, waar deze categorie niet aan de start kwam. Van 6 t/m 8 september komt het volledige IDM kampioenschap naar Assen, dus dan rijden zowel Brink, Tessels als Van der Voort op hun thuiscircuit.


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]